Uzené maso s majonézovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso s majonézovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 40940 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
60 g | Cibule |
15 g | Feferony |
60 g | Jablka |
150 g | Jogurt bílý |
15 g | Křen |
200 g | Majonéza |
30 g | Okurky nakládané |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
700 g | Uzené maso vařené |
40 g | Žampiony - sterilované |
25 g | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 410,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Feferony, Jablka, Křen, Okurky nakládané, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Majonéza, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Uzené maso s majonézovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, kyselou okurku na malé nudličky, oloupané jablko nastrouháme a křen také nastrouháme, feferonku nakrájíme najemno. |
2 | Do misky vložíme majonézu, jogurt a vyšleháme. Přisypeme cibuli, křen, feferonku, jablko, okurku, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nadrobno nakrájene sterilované žampiony. Promícháme a necháme uležet. |
3 | Vařené uzené maso nakrájíme na porce, ohřejeme, doplníme vařeným bramborem, přelijeme majonézovou omáčkou a posypeme posekanou petrželkou. |