Telecí kotlety na houbách a špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kotlety na houbách a špenátu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40943 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Houby čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Sádlo vepřové škvařené |
200 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
500 g | Telecí kotlety |
2 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
4 g | Pepř černý mletý |
200 g | Špenát listový čerstvý |
8 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 170,1mg |
Draslík | 640,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Telecí kotlety, Vejce slepičí, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Sýr Eidam cihla 30%, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí kotlety na houbách a špenátu postup přípravy receptu:
1 | Telecí kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme a nasolíme. Obalíme v mouce, vejci a strouhance a osmažíme na rozpáleném sádle dozlatova. Uchováme v teple, třeba v troubě. Vařící vodou zalijeme nasekané listy špenátu a necháme je spařit. Mezitím na másle osmahneme nakrájené houby a necháme asi 10 minut podusit, osolíme a odstavíme. V kastrolu z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přiléváme mléko a vaříme, až vznikne hustá bešamelová omáčka. Vmícháme kostičky šunky, pepř a sůl a nakonec okapaný špenát. Do vymazaného pekáče rozložíme osmažené kotlety, na ně navršíme houby, zalijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme dorůžova, asi 15 minut. |