Koláč z listového těsta s mandlovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z listového těsta s mandlovým krémem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 40946 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
500 g | Listové těsto |
mandlový krém | |
---|---|
230 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
230 g | Mandle |
280 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 203,7mg |
Draslík | 309,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 10,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Koláč z listového těsta s mandlovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme mandlový krém: do mísy dáme 280 g na kousky pokrájeného změklého másla, 230 g cukru krupice a 230 g pomletých mandlí. Směs vyšleháme elektrickým šlehačem do krému, potom přidáme 3 vajíčka a 2 lžíce mandlového likéru, které jsme prošlehali zvlášť. Vyšleháme lehký krém, který zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky asi na 20 minut. |
2 | Listové těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme čtverec přibližně o průměru 26 cm. Potom z každého plátu vykrojíme kruh podle talíře nebo pečící formy. |
3 | První těsto dáme do pečící koláčové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Okraje těsta vyzdvihneme. Na první těsto dáme krém, posypeme nastrouhanou mléčnou čokoládou. Druhý plát těsta ozdobně nařízneme od středu k okrajům (5-6 řezů). Těsto opatrně přeneseme na krém. Okraje těsta k sobě přitiskneme a ještě ozdobíme přitisknutím vidličky. Povrch potřeme vajíčkem. Formu s koláčem dáme do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme 25 minut dozlatova. |
4 | Koláč posypeme práškovým cukrem s vanilkovou příchutí a servírujeme. |