Živáňská pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Živáňská pečeně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 40947 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
300 g | Hovězí kýta |
3 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Rajčata |
300 g | Skopová kýta |
10 g | Sůl |
300 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 423,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí kýta, Rajčata, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Živáňská pečeně postup přípravy receptu:
1 | Všechno maso nakrájíme na plátky, které ještě rozřežeme na stejně velké čtverečky. Cibuli pokrájíme na silnější plátky a rozebereme na kroužky, rajčata nakrájíme na osminky. |
2 | Na jehly napichujeme střídavě kousky všech druhů masa, nesolíme a nekořeníme. Opékáme nad otevřeným ohněm, velmi zlehka poléváme pivem a nezapomeneme jehly otáčet. Maso sundáme z jehel na prkénko, osolíme, opepříme, obložíme rajčaty s cibulí a přímo na prkénku podáváme. |