Velikonoční salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční salát
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40962 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
60 g | Jogurt bílý |
150 g | Majonéza |
60 g | Omáčka tatarská |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
0,5 kávová lžička | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 499,1mg |
Draslík | 190,3mg |
Vláknina | 950,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Pažitka, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Majonéza, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Velikonoční salát postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, cibulky drobně pokrájíme i s natí, pažitku a řeřichu jemně nasekáme, majonézu, jogurt a tatarskou omáčku vymícháme. |
2 | Vejce nakrájíme na kostičky, přidáme cibuli, pažitku, řeřichu, směs s majonézou, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Pod fólií v chladničce necháme salát alespoň půl hodiny a podáváme. |
Poznámka
K salátu podáváme plátky lehce opečeného chleba nebo plátky veky.