Velikonoční nádivka s vařenými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka s vařenými vejci
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40963 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
500 ml | Mléko plnotučné |
70 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Paprika sterilovaná |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
7 ks | Rohlíky bílé |
120 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Do formy | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
Na vejce | |
6 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 628,8mg |
Draslík | 451,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 634,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Paprika sterilovaná, Pažitka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Pórek, Rohlíky bílé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Velikonoční nádivka s vařenými vejci postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na nudličky, špenátové listy opereme a jemně nasekáme, pórek a pažitku nakrájíme nadrobno, sterilovanou papriku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, rohlíky nakrájíme na kostičky. |
2 | V míse přelijeme rohlíky mlékem, v kterém jsme rozšlehali žloutky, a necháme vsáknout. Poté přimícháme slaninu, česnek, papriku, pórek, pažitku, špenát, sůl, pepř, mouku a promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. |
3 | Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou, dno poklademe celými vařenými vejci a přelijeme rohlíkovou směsí. Směs uhladíme a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme asi půl hodiny. |
4 | Vychladlou nádivku vyklopíme na servírovací mísu, nakrájíme na plátky a podáváme. |