Recept

Velikonoční nádivka s vařenými vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40963

Ingredience

150 g Anglická slanina
500 ml Mléko plnotučné
70 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Paprika sterilovaná
2 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Pórek
7 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
120 g Špenát listový čerstvý
Do formy
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
Na vejce
6 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 017kJ
16% Sacharidy 57 g
53% Tuky 40 g
32% Sodík 638 mg
58% Bílkoviny 33 g

Velikonoční nádivka s vařenými vejci postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na nudličky, špenátové listy opereme a jemně nasekáme, pórek a pažitku nakrájíme nadrobno, sterilovanou papriku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, rohlíky nakrájíme na kostičky.

2

V míse přelijeme rohlíky mlékem, v kterém jsme rozšlehali žloutky, a necháme vsáknout. Poté přimícháme slaninu, česnek, papriku, pórek, pažitku, špenát, sůl, pepř, mouku a promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

3

Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou, dno poklademe celými vařenými vejci a přelijeme rohlíkovou směsí. Směs uhladíme a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme asi půl hodiny.

4

Vychladlou nádivku vyklopíme na servírovací mísu, nakrájíme na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept