Jednoduchý recept

Kořeněné brambůrky ve slupce

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40976

Ingredience

500 g Brambory
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
2 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Kari koření
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná
Horké koření [39441]
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
0,3 kávová lžička Hřebíček
0,5 kávová lžička Kardamom
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Koriandr celý
0,1 kávová lžička Muškátový oříšek
0,3 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 161kJ
6% Sacharidy 20 g
28% Tuky 21 g
4% Sodík 84 mg
8% Bílkoviny 4 g

Kořeněné brambůrky ve slupce postup přípravy receptu:

1

Nové malé brambory důkladně omyjeme. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme brambory ve slupce, všechno koření kromě horkého a osolíme. Mírně podlejeme vodou dle potřeby, zakryjeme a dusíme.

2

Těsně před koncem posypeme horkým kořením, dodusíme a podáváme.

3

Horké koření [39441]:

4

Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept