Špenátové nočky se sýrem
20 min.
Ingredience
- Na polití
 - Na posypání
- 180gramůSýr Čedar
 
 - Na strouhanku
 - Na těsto
- 220gramůMouka pšeničná hladká
 - 2kusyVejce slepičí
 - 180gramůŠpenát listový čerstvý
 - 1lžícePetržel - nať
 - 0,25lžičkaPepř černý mletý
 - 160mililitrůMléko plnotučné
 - 0,5lžičkaSůl
 
 - Na vaření nočků
- 2litryVoda pitná
 - 0,5lžičkaSůl
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
63 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a poté jemně nasekáme. Strouhanku osmažíme na másle a necháme vychladnout, petrželovou nať nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme.
 - 2V míse rozšleháme vejce s mlékem, přimícháme mouku, smaženou strouhanku, špenát, petrželovou nať, ochutíme solí a pepřem a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout.
 - 3Z těsta dvěma lžičkami tvarujeme nočky, vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme. Jakmile nočky vyplavou, vyjmeme a necháme okapat. Hned servírujeme posypané sýrem a polité rozpuštěným máslem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.