Rýže s chřestem, lusky a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s chřestem, lusky a paprikou
Rýže s chřestem, lusky a paprikou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 40986 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
300 g | Brambory |
300 g | Chřest zelený |
4 ks | Cibulka jarní |
300 g | Hrachové lusky |
3 kávová lžička | Kari pasta |
400 ml | Kokosové mléko |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 ks | Paprika žlutá |
200 g | Rýže Basmati |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 583,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Hrachové lusky, Kokosové mléko, Olej sezamový, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Kari pasta, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s chřestem, lusky a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme z nich semínka a bílá žebra. Nakrájíme je na kousky o rozměrech asi 1 krát 2 centimetry. Cukrové lusky opláchneme proudem tekoucí vody a odřízneme jejich konce. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je oloupeme. |
2 | Pod tekoucí vodou opláchneme chřest, oloupeme jej a odkrojíme tužší konce. Očištěný chřest rozkrájíme na kousky dlouhé maximálně 2 centimetry. Jarní cibulky očistíme a nasekáme nadrobno. Uvařené brambory nakrájíme na kostičky o hraně asi 1 centimetr. |
3 | Rýži vložíme na síto a proplachujeme ji studenou vodou. Opláchnutou vložíme do většího hrnce a přelijeme osolenou vodou. Na 200 g rýže musíme počítat 400 ml vody. Jakmile začne rýže vřít, ztlumíme plamen a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut. |
4 | Ve woku rozpálíme olej a nasypeme na něj zeleninu. Stále ji mícháme a restujeme, aby byla křupavá. Do směsi ve woku zamícháme kari pastu společně s kokosovým mlékem. Lehce osolíme. |
5 | Do misek vložíme rýži, zeleninu a ihned podáváme. |