Jednoduchý recept

Rýže s chřestem, lusky a paprikou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 40986

Ingredience

300 g Brambory
300 g Chřest zelený
4 ks Cibulka jarní
300 g Hrachové lusky
3 kávová lžička Kari pasta
400 ml Kokosové mléko
4 polévková lžíce Olej sezamový
2 ks Paprika žlutá
200 g Rýže Basmati
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 770kJ
11% Sacharidy 41 g
34% Tuky 26 g
4% Sodík 72 mg
17% Bílkoviny 10 g

Rýže s chřestem, lusky a paprikou postup přípravy receptu:

1

Omyté papriky rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme z nich semínka a bílá žebra. Nakrájíme je na kousky o rozměrech asi 1 krát 2 centimetry. Cukrové lusky opláchneme proudem tekoucí vody a odřízneme jejich konce. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je oloupeme.

2

Pod tekoucí vodou opláchneme chřest, oloupeme jej a odkrojíme tužší konce. Očištěný chřest rozkrájíme na kousky dlouhé maximálně 2 centimetry. Jarní cibulky očistíme a nasekáme nadrobno. Uvařené brambory nakrájíme na kostičky o hraně asi 1 centimetr.

3

Rýži vložíme na síto a proplachujeme ji studenou vodou. Opláchnutou vložíme do většího hrnce a přelijeme osolenou vodou. Na 200 g rýže musíme počítat 400 ml vody. Jakmile začne rýže vřít, ztlumíme plamen a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut.

4

Ve woku rozpálíme olej a nasypeme na něj zeleninu. Stále ji mícháme a restujeme, aby byla křupavá. Do směsi ve woku zamícháme kari pastu společně s kokosovým mlékem. Lehce osolíme.

5

Do misek vložíme rýži, zeleninu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept