Vepřové ledvinky zapečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ledvinky zapečené
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40990 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
120 g | Cibule |
120 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové ledvinky |
100 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 597,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 74,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové ledvinky, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové ledvinky zapečené postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky rozkrojíme podélně, odkrojíme tučné části, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, očištěné brambory na kolečka, sýr nastrouháme. |
2 | V pekáčku rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, odstavíme z plotny, na cibuli vyskládáme polovinu brambor, přidáme plátky ledvinek, osolíme, opepříme, zakryjeme druhou polovinou brambor, ve smetaně rozmícháme vejce a pokrm v pekáčku zalijeme. Povrch posypeme strouhaným sýrem a vložíme pekáček do vyhřáté trouby. Pečeme asi 35 až 40 minut. |
3 | Ledvinky s bramborami rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme. |