Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Lososové ravioli 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41001

Ingredience

Těsto
500 g Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná
Náplň
1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Losos obecný
20 g Majoránka
1 dl Ocet Sherry
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Lososové ravioli
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 079kJ
19% Sacharidy 69 g
51% Tuky 38 g
19% Sodík 384 mg
56% Bílkoviny 31 g

Lososové ravioli postup přípravy receptu:

1

Mouku vysypeme do misky, přidáme celé vejce, vodu, olej, sůl a rukou zpracujeme tuhé těsto, které zabalíme do fólie a v lednici necháme 60 minut odpočívat.

2

Těsto z misky přeložíme na moukou vysypaný vál, rozdělíme na dva díly, pomocí válečku rozvalíme každý díl na velké pláty. První díl potřeme vodou, kolečkovou formičkou naznačíme kolečka, na každé položíme náplň, přikryjeme druhým rozváleným plátem a zase kolečkem vykrajujeme už naplněné ravioli, které uvaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou. Vaříme je přibližně 4 minuty. Až ravioli vyplavou nad hladinu, jsou uvařené.

3

Náplň: Uvařeného lososa drobně nasekáme a dáme do misky, přidáme žloutky, šťávu z 1 ks citrónu, jemně nastrouhaný sýr, majoránku, podle chuti sůl, pepř, vše dobře promícháme.

4

Uvařené ravioli vybereme z hrnce, hned porcujeme na mělké talíře a zalijeme jednou lžíci octa, smetanou a posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Ravioli servírujeme teplé, jako hlavní jídlo.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept