Jednoduchý recept

Hovězí pečeně na víně

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41004

Ingredience

2 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
120 g Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
700 ml Hovězí vývar základní
60 g Hořčice
25 g Jíška hotová tmavá
70 g Kedlubna
70 g Mrkev kořen
2 g Muškátový oříšek
5 g Nové koření celé
40 g Olej rostlinný
3 g Pepř černý celý
3 g Pepř černý mletý
70 g Petržel kořen
8 g Sůl
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 879kJ
8% Sacharidy 30 g
21% Tuky 16 g
63% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 42 g

Hovězí pečeně na víně postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kedlubnu, mrkev, petržel nastrouháme nahrubo.

2

Hovězí maso vcelku nasolíme, opepříme a zprudka osmahneme vcelku v rozpáleném oleji. Přisypeme cibuli se zeleninou, orestujeme, vše přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, okořeníme novým kořením, mletým muškátem, bobkovým listem, celým pepřem, vložíme do trouby a dáme péct. Po hodině přilijeme víno, zahustíme jíškou a dopečeme. Maso vyndáme, naporcujeme, do šťávy přimícháme hořčici, provaříme a odstavíme.

3

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept