Hovězí pečeně na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně na víně
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 41004 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
120 g | Cibule |
60 g | Hořčice |
1 kg | Hovězí maso zadní |
700 ml | Hovězí vývar základní |
25 g | Jíška hotová tmavá |
70 g | Kedlubna |
70 g | Mrkev kořen |
2 g | Muškátový oříšek |
5 g | Nové koření celé |
40 g | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý celý |
3 g | Pepř černý mletý |
70 g | Petržel kořen |
8 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 585,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Cibule, Hovězí vývar základní, Kedlubna, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Jíška hotová tmavá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí pečeně na víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kedlubnu, mrkev, petržel nastrouháme nahrubo. |
2 | Hovězí maso vcelku nasolíme, opepříme a zprudka osmahneme vcelku v rozpáleném oleji. Přisypeme cibuli se zeleninou, orestujeme, vše přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, okořeníme novým kořením, mletým muškátem, bobkovým listem, celým pepřem, vložíme do trouby a dáme péct. |
3 | Po hodině přilijeme víno, zahustíme jíškou a dopečeme. Maso vyndáme, naporcujeme, do šťávy přimícháme hořčici, provaříme a odstavíme. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |
Poznámka
1