Jednoduchý recept

Svíčková pečeně na slovenský způsob

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41009

Ingredience

120 g Cibule
450 g Halušky
1 kg Hovězí svíčková
400 ml Hovězí vývar základní
15 ml Ocet vinný červený
40 g Olej rostlinný
25 g Paprika mletá sladká
80 g Protlak rajčatový
50 g Slanina vepřová
200 ml Smetana zakysaná 11%
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 771kJ
18% Sacharidy 64 g
21% Tuky 15 g
43% Sodík 858 mg
87% Bílkoviny 49 g

Svíčková pečeně na slovenský způsob postup přípravy receptu:

1

Šál svíčkové omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé hranolky.

2

Slaninu obalíme v mleté paprice, prošpikujeme svíčkovou, osolíme a osmažíme zprudka v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran. Maso vyjmeme, na olej nasypeme cibuli, orestujeme, přisypeme zbylou mletou papriku, přidáme rajčatový protlak, zakápneme octem, přilijeme vývar a provaříme. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme šťávou z pánve a dáme péct. Pečeme přibližně půl hodiny, maso poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec jej vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.

3

Jako příloha se podávají vařené halušky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept