Svíčková pečeně na slovenský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková pečeně na slovenský způsob
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 41009 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
450 g | Halušky |
1 kg | Hovězí svíčková |
400 ml | Hovězí vývar základní |
15 ml | Ocet vinný červený |
40 g | Olej rostlinný |
25 g | Paprika mletá sladká |
80 g | Protlak rajčatový |
50 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana zakysaná 11% |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 75,7mg |
Draslík | 769,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Ocet vinný červený, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Halušky, Protlak rajčatový, Smetana zakysaná 11% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Svíčková pečeně na slovenský způsob postup přípravy receptu:
1 | Šál svíčkové omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé hranolky. |
2 | Slaninu obalíme v mleté paprice, prošpikujeme svíčkovou, osolíme a osmažíme zprudka v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran. Maso vyjmeme, na olej nasypeme cibuli, orestujeme, přisypeme zbylou mletou papriku, přidáme rajčatový protlak, zakápneme octem, přilijeme vývar a provaříme. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme šťávou z pánve a dáme péct. Pečeme přibližně půl hodiny, maso poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec jej vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme. |
3 | Jako příloha se podávají vařené halušky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.