Jednoduchý recept

Kuřecí křidélka jako řízek

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Kuřecí křidélka jako řízek 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41020

Ingredience

8 ks Kuřecí křídla
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej rostlinný
4 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 963 kcal
Kilojoule 4 029kJ
2% Sacharidy 6 g
100% Tuky 75 g
30% Sodík 594 mg
111% Bílkoviny 63 g

Kuřecí křidélka jako řízek postup přípravy receptu:

1

Očištěná, omytá a osušená kuřecí křídla osolíme. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.

2

Pečeme na plechu s trochou oleje ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

3

Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kuřecí křidélka jako řízek
Většinou dělávám řízky z kuřecích stehenních steaků, pro změnu jsem zase udělala křídla. Moc všem chutnaly, jelikož nejsou ničím kořeněné, tak vynikne čistá chuť masa. Křidélka jsou křupavá a jako přílohu jsem měla šťouchané brambory s bylinkami. Strouhanky byly 4 vrchovaté lžíce, přidávala jsem trochu mouky a použila jsem jedno velké domácí vejce, které jsem trochu naředila mlékem. Olejem jsem pocákala křídla shora, mám zkušenost, že jinak zůstává strouhanka místy suchá.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept