Hovězí guláš s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš s bramborami
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 41029 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
100 g | Halušky |
900 g | Hovězí maso přední |
4 g | Kmín celý |
5 g | Paprika mletá pálivá |
40 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Paprika zelená |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
40 ml | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 99,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Halušky, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí guláš s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, rajčata na čtvrtky, česnek prolisujeme. |
2 | Na tuku zpěníme cibuli, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Podlijeme vodou, přidáme kmín, česnek a povaříme, dokud maso nezačne měknout. Nyní přisypeme papriky, rajčata, brambory, halušky a dovaříme. |
3 | Servírujeme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. |
Poznámka
Servírujeme teplé.