Fenyklové steaky na toastovém chlebu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklové steaky na toastovém chlebu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 41065 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Chléb toastový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Fenykl čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
0,5 ks | Řeřicha |
1 špetka | Šalvěj sušená |
5 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová šťáva, Fenykl čerstvý, Olej rostlinný, Pepř bílý, Rajčata, Řeřicha, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklové steaky na toastovém chlebu postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme rajčata, rozkrojíme je na čtvrtky. Bulvy fenyklu očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Přivedeme k varu vodu s 1/8 l bílého vína. Osolíme a vložíme fenykl, vsypeme koření a přidáme citrónovou šťávu. Fenykl dále vaříme pod pokličkou 25 minut. Steaky okořeníme solí a černým čerstvým pepřem. Nejprve je na pánvi prudce opečeme na horkém oleji asi minutu, potom trochu ztlumíme plamen a pečeme další 3 - 4 minuty. Opečeme na pánvi toastový chleba do zlatova. Vyndáme z pánve, potřeme máslem, rozdělíme steaky, obložíme okapanými půlkami fenyklu, čtvrtkami rajčat a sušenou řeřichou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.