Jednoduchý recept

Fenyklové steaky na toastovém chlebu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 41065
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 g Chléb toastový
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Fenykl čerstvý
20 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
0,5 ks Řeřicha
1 špetka Šalvěj sušená
5 špetka Sůl
600 g Vepřová kýta
0,1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 996kJ
14% Sacharidy 51 g
49% Tuky 37 g
45% Sodík 891 mg
71% Bílkoviny 40 g

Fenyklové steaky na toastovém chlebu postup přípravy receptu:

1

Omyjeme rajčata, rozkrojíme je na čtvrtky. Bulvy fenyklu očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Přivedeme k varu vodu s 1/8 l bílého vína. Osolíme a vložíme fenykl, vsypeme koření a přidáme citrónovou šťávu. Fenykl dále vaříme pod pokličkou 25 minut. Steaky okořeníme solí a černým čerstvým pepřem. Nejprve je na pánvi prudce opečeme na horkém oleji asi minutu, potom trochu ztlumíme plamen a pečeme další 3 - 4 minuty. Opečeme na pánvi toastový chleba do zlatova. Vyndáme z pánve, potřeme máslem, rozdělíme steaky, obložíme okapanými půlkami fenyklu, čtvrtkami rajčat a sušenou řeřichou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept