Fenyklové steaky na toastovém chlebu

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
37 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme rajčata, rozkrojíme je na čtvrtky. Bulvy fenyklu očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Přivedeme k varu vodu s 1/8 l bílého vína. Osolíme a vložíme fenykl, vsypeme koření a přidáme citrónovou šťávu. Fenykl dále vaříme pod pokličkou 25 minut. Steaky okořeníme solí a černým čerstvým pepřem. Nejprve je na pánvi prudce opečeme na horkém oleji asi minutu, potom trochu ztlumíme plamen a pečeme další 3 - 4 minuty. Opečeme na pánvi toastový chleba do zlatova. Vyndáme z pánve, potřeme máslem, rozdělíme steaky, obložíme okapanými půlkami fenyklu, čtvrtkami rajčat a sušenou řeřichou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.