Recept

Dušená kachní prsa v česnekové marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 41070

Ingredience

600 g Kachní prsa
60 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Sýr Lučina - termizovaný
0,5 kávová lžička Sůl
Na marinádu
4 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 stroužek Česnek
Na bujón
1 ks Bujón slepičí
250 ml Voda pitná
Na mrkev
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
400 g Karotka baby
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 644kJ
4% Sacharidy 13 g
63% Tuky 48 g
43% Sodík 868 mg
68% Bílkoviny 38 g

Dušená kachní prsa v česnekové marinádě postup přípravy receptu:

1

V míse rozmícháme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olej a lžíci nasekané petrželové nati. Do marinády vložíme kachní prsa, potřeme je marinádou, pod fólií necháme v chladničce alespoň tři hodiny marinovat.

2

Ve 250 ml vody uvaříme slepičí bujón. Mrkev vložíme do vroucí vody, zhruba pět minut povaříme, poté mrkev slijeme a necháme okapat. V pánvi na másle zkaramelizujeme cukr, vmícháme do něj mrkev a držíme na teple.

3

V kastrolu osmažíme marinované maso z obou stran, přidáme část marinády, přiklopíme a dusíme zhruba půl hodiny.

4

Maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vlijeme vývar, zbylou marinádu a přivedeme k varu. Do omáčky zašleháme Lučinu, necháme prohřát, vmícháme zbylou posekanou petrželovou nať.

5

Kachní prsa servírujeme nakrájená na plátky, přidáme mrkev a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept