Dušená kachní prsa v česnekové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kachní prsa v česnekové marinádě
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 41070 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kachní prsa |
60 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Na marinádu | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Na bujón | |
1 ks | Bujón slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Na mrkev | |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
400 g | Karotka baby |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 121,8mg |
Draslík | 675,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Česnek, Citronová šťáva, Bujón slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Karotka baby, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Pepř černý mletý, Sýr Lučina - termizovaný, Olej olivový, Petržel - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená kachní prsa v česnekové marinádě postup přípravy receptu:
1 | V míse rozmícháme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olej a lžíci nasekané petrželové nati. Do marinády vložíme kachní prsa, potřeme je marinádou, pod fólií necháme v chladničce alespoň tři hodiny marinovat. |
2 | Ve 250 ml vody uvaříme slepičí bujón. Mrkev vložíme do vroucí vody, zhruba pět minut povaříme, poté mrkev slijeme a necháme okapat. V pánvi na másle zkaramelizujeme cukr, vmícháme do něj mrkev a držíme na teple. |
3 | V kastrolu osmažíme marinované maso z obou stran, přidáme část marinády, přiklopíme a dusíme zhruba půl hodiny. |
4 | Maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vlijeme vývar, zbylou marinádu a přivedeme k varu. Do omáčky zašleháme Lučinu, necháme prohřát, vmícháme zbylou posekanou petrželovou nať. |
5 | Kachní prsa servírujeme nakrájená na plátky, přidáme mrkev a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.