Recept

Hovězí roštěnec s jarní cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41082

Ingredience

80 ml Balsamico ocet
6 ks Cibulka jarní
800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 kávová lžička Hořčice francouzská
50 g Máslo čerstvé
45 ml Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
100 ml Víno portské
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 090kJ
3% Sacharidy 12 g
72% Tuky 54 g
17% Sodík 347 mg
76% Bílkoviny 43 g

Hovězí roštěnec s jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vetřeme do něj rozmarýn. Necháme 30 minut odpočívat.

2

Na ohnivzdorné pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm v troubě z obou stran opečeme.

3

Přidáme polovinu másla, opět vložíme do trouby, pečeme dalších 10 minut. Během pečení maso podléváme. Poté ho vyjmeme z trouby a udržujeme v teple.

4

Z pánve slijeme všechen tuk, vložíme na ni zbytek másla, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a opékáme. Přidáme balsamico, portské víno, zeleninový vývar a 5 minut povaříme. Přidáme na jemno nasekanou pažitku, francouzskou hořčici, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

5

Maso servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept