Zdravý recept

Rýžové nudle na ostrý způsob

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 41096

Ingredience

20 g Bazalka
6 ks Chilli paprička sušená
400 g Krůtí prsa
200 g Nudle rýžové
8 polévková lžíce Omáčka rybí
4 polévková lžíce Omáčka sójová
4 polévková lžíce Ořechy Kešu
400 g Pórek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 600kJ
26% Sacharidy 92 g
21% Tuky 16 g
61% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Rýžové nudle na ostrý způsob postup přípravy receptu:

1

Do misky vsypeme nudle, přelijeme horkou vodou, necháme je 15 minut zalité, než nabobtnají.

2

Opláchneme chilli papričky, potom je osušíme, odstraníme semínka a pokrájíme na kroužky, široké přibližně 3 milimetry. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kroužky, široké asi 1 centimetr. Omytá krůtí prsa rozkrájíme na kousky o rozměrech cca 1 x 2 centimetry a o šířce 1 centimetr. Kešu oříšky nasekáme na drobné kousky.

3

Do woku vlijeme olej, rozpálíme ho a zasypeme kešu oříšky, které opékáme, dokud nezhnědnou. Pak přisypeme chilli papričky a pórek, následně ještě 3 minuty restujeme. Opečenou zeleninu odsuneme na kraj woku, na střed vložíme pokrájené kousky krůtího masa. Potom maso smícháme s opečeným pórkem.

4

Do pánve přidáme nudle, které jsme předtím scedili, zakápneme rybí omáčkou i sójovou omáčkou a restujeme další minutu. Stále mícháme.

5

Nakonec omyjeme bazalku, nakrájíme ji na kousky a posypeme hotový pokrm před podáváním na stůl.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept