Vepřové plátky po valašsku

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
39 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
782 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme z ní menší plátky, Osolíme je, opečeme na tuku, podlijeme částí vody a dusíme pod poklicí doměkka.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme.
  • 3
    Potom omáčku přecedíme na podušené maso, přidáme kyselou smetanu a na plátky nakrájené, na másle podušené žampiony s koprem.
  • 4
    Nakonec dochutíme octem a společně podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.