Recept

Rýže ochucená šafránem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 41104

Ingredience

1 ks Cibule
4 ks Hřebíček
1 špetka Kardamom
60 g Kořeněné máslo Ghee
200 g Rýže dlouhozrnná
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
0,5 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 452kJ
14% Sacharidy 51 g
21% Tuky 15 g
10% Sodík 207 mg
7% Bílkoviny 4 g

Rýže ochucená šafránem postup přípravy receptu:

1

Dlouhozrnnou rýži opláchneme pod proudem vody, necháme ji okapat. Šafrán nasypeme do šálku a zalijeme ho 1,5 polévkovou lžící vody. Necháme přibližně 10 minut máčet.

2

Mezitím připravíme wok, do kterého vložíme Ghee. Přidáme skořici a hřebíčky, orestujeme.

3

Cibuli zbavíme slupky, nasekáme nadrobno a nasypeme na pánev, vsypeme propláchnutou rýži, opékáme přibližně 5 minut. Potom vlijeme litr horké vody, osolíme, přidáme cukr, kardamom a počkáme,než začne směs vřít. Přilijeme vodu se šafránem.

4

Nakonec ztlumíme var a za mírné teploty rýži podusíme 25 minut. Musí vsáknout všechnu tekutinu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme jako přílohu k jiným pokrmům, lze konzumovat i samostatně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept