Recept

Vánoční kapr s pikantním sladkým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41106

Ingredience

1 kg Kapr obecný
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
Salát
1 ks Citrony
10 g Křen
2 ks Mandarinky
2 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
1 ks Pomeranče
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 641kJ
4% Sacharidy 16 g
31% Tuky 23 g
13% Sodík 250 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vánoční kapr s pikantním sladkým salátem postup přípravy receptu:

1

Filety kapra naporcujeme, osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a necháme na studeném místě odpočívat.

2

Salát: Pomeranče, mandarinky oloupeme, měsíčky oddělíme, překrojíme na půlky a vložíme do mísy. Vodu, jemně nastrouhaný křen a med dobře rozšleháme, přilijeme worcester, vše vylijeme do mísy s pomerančem a mandarinkami. Vše důkladně promícháme.

3

Na pánvi zahřejeme máslo, na něm z obou stran opečeme filety, které ještě teplé pokládáme na talíř. Přidáme připravený salát a na rybu položíme plátek citrónu.

Poznámka

Servírujeme jako teplé hlavní jídlo. Myslíte si že chutě spolu neladí, ale výsledek vás jistě překvapí. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept