Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4114

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
15 ks Mandle
300 g Marmeláda borůvková
5 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Olej stolní
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,512 kcal
Kilojoule 6 326kJ
23% Sacharidy 83 g
161% Tuky 121 g
2% Sodík 36 mg
80% Bílkoviny 45 g

Sladcí ježci postup přípravy receptu:

1

Žloutky, cukr, olej a vodu vyšleháme. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme tuhý sníh.

2

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formu na dort a hrnec vyložíme pečícím papírem, nalijeme do nich těsto a upečeme.

3

Vychladlý korpus rozkrojíme, natřeme marmeládou a slepíme.

4

Z vrchu také potřeme marmeládou.

5

Odkrojíme dvě části boční korpusu a z nich odkrojíme dvě menší části. Odkrojené části dáme na střední díl, menší části dáme mezi boční pláty. Rukama stlačíme, aby držely pohromadě - máme tvar ježka. To samé uděláme i s korpusem z hrnce.

6

Šlehačky a větší polovinu nastrouhané čokolády přivedeme k varu, poté vychladíme.

7

Ve vodní lázni rozehřejeme zbytek čokolády a tuk a zdobíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept