Jablka zapečená s piškoty a sušenkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka zapečená s piškoty a sušenkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 41149 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
500 g | Jablka |
70 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
50 g | Ořechy vlašské |
150 g | Piškoty dětské kulaté |
50 g | Rozinky tmavé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
150 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 190,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Piškoty dětské kulaté, Rozinky tmavé, Sušenky BeBe světlé jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka zapečená s piškoty a sušenkami postup přípravy receptu:
1 | Pekáček vymažeme kouskem másla a urovnáme do něj vrstvu piškotů. Na piškoty rozložíme oloupaná, nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, omytými rozinkami a mletými ořechy. Poklademe vrstvou sušenek, které pokapeme mlékem. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří sušenky. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem. |
2 | Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |