Závin jogurtový

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1091 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
55 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
9 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vále smícháme mouku se solí, přidáme nakrájený tuk, jogurt a vypracujeme těsto.
  • 2
    Nakrájíme oloupaná jablka na plátky, vyválíme placku, nasypeme na ni trochu strouhanky a jablka na ni poklademe.
  • 3
    Nasypeme cukr, rozinky a zabalíme jako klasický závin.
  • 4
    Potřeme rozšlehaným vejcem a dozlatova upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 17. 1. 2017
Závin jogurtový
Vyzkoušela jsem těsto podle tohoto receptu, dala jsem pak o trochu více jablek a navíc trochu cukru. S těstem se dobře pracuje, ale po upečení je závin trochu tužší. Já za sebe spíše doporučuji recept č. 3215.