Jednoduchý recept

Závin jogurtový

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4115

Ingredience

1 balení Cukr skořicový
1 hrst Hrozinky
4 ks Jablka
150 g Jogurt bílý
500 g Mouka polohrubá
1 hrst Strouhanka
1 špetka Sůl
250 g Tuk Hera jedlý
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,091 kcal
Kilojoule 4 565kJ
37% Sacharidy 132 g
73% Tuky 55 g
6% Sodík 126 mg
33% Bílkoviny 19 g

Závin jogurtový postup přípravy receptu:

1

Na vále smícháme mouku se solí, přidáme nakrájený tuk, jogurt a vypracujeme těsto.

2

Nakrájíme oloupaná jablka na plátky, vyválíme placku, nasypeme na ni trochu strouhanky a jablka na ni poklademe.

3

Nasypeme cukr, rozinky a zabalíme jako klasický závin.

4

Potřeme rozšlehaným vejcem a dozlatova upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

jablka můžeme i nastrouhat, nemusí být na plátky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept