Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41152

Ingredience

2 ks Chilli paprička zelená
600 g Jehněčí maso mleté
2 kávová lžička Kardamom
1 kávová lžička Kmín celý
3 polévková lžíce Koriandr mletý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
10 g Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 998kJ
2% Sacharidy 6 g
50% Tuky 37 g
16% Sodík 315 mg
50% Bílkoviny 28 g

Kebab na grilu postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek, koriandr, kmín, nastrouhaný zázvor, kardamom, chilli papričky vložíme do mixéru. Suroviny, rozmixované na hustou hmotu, přeložíme do misky, přidáme mleté maso, celé vejce, osolíme, opepříme a promícháme.

2

Ploché grilovací špejle, (pokud máme dřevěné tak je namočíme do studené vody) potřeme olejem a rukama na každou vytvarujeme klobásu.

3

Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, na rošt naskládáme špejle s kebabem a opečeme po každé straně přibližně 5 minut. Dobrý kebab má mít hnědou barvu.

Poznámka

Kebab podáváme teplý s opečeným chlebem a ozdobený citrónem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept