Krupicové smaženky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové smaženky se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 41155 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Kedlubna |
30 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko plnotučné |
100 g | Mrkev kořen |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pšeničná krupice |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 77,8mg |
Draslík | 77,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 474,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krupicové smaženky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mléko vlijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku másla a za stálého míchání přisypáváme krupici. Uvaříme kaši a necháme ji vychladnout. |
2 | Na zbylém másle podusíme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu. Přidáme ji do kaše spolu s vejcem a dobře promícháme. |
3 | Ze směsi tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. |
4 | Smaženky podáváme teplé. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné druhy zeleniny.