Jednoduchý recept

Krupicové smaženky se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 41155

Ingredience

100 g Kedlubna
300 ml Mléko plnotučné
100 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Pšeničná krupice
4 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 173kJ
11% Sacharidy 40 g
125% Tuky 93 g
10% Sodík 197 mg
16% Bílkoviny 9 g

Krupicové smaženky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mléko vlijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku másla a za stálého míchání přisypáváme krupici. Uvaříme kaši a necháme ji vychladnout.

2

Na zbylém másle podusíme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu. Přidáme ji do kaše spolu s vejcem a dobře promícháme.

3

Ze směsi tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.

4

Smaženky podáváme teplé.

Poznámka

Můžeme použít i jiné druhy zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept