Krupicové smaženky se zeleninou

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
36 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku másla a za stálého míchání přisypáváme krupici. Uvaříme kaši a necháme ji vychladnout.
  • 2
    Na zbylém másle podusíme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu. Přidáme ji do kaše spolu s vejcem a dobře promícháme.
  • 3
    Ze směsi tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.
  • 4
    Smaženky podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.