Omeleta v sáčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta v sáčku
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41161 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Kapie |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Šunka dušená |
1 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 504,6mg |
Draslík | 305,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Omeleta v sáčku postup přípravy receptu:
1 | V hrnci necháme vařit vodu. Do igelitového sáčku (nejlépe se zavíracím zipem) vyklepneme vejce, přidáme strouhaný sýr, nasekanou šunku, malou cibulku a 1/2 kapie nebo červené papriky, nakrájené nadrobno. Osolíme, opepříme a vše smícháme. Ze sáčku vytěsníme všechen vzduch, uzavřeme a vložíme na 13 minut do vařící vody. |
2 | Hotovou omeletu ze sáčku vysypeme na talíř. Podáváme s celozrnným toustovým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Nastrouhat můžeme libovolný sýr, lze použít dokonce i sýry s modrou nebo bílou plísní.