Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41162

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučkový
4 polévková lžíce Džem rybízový
400 g Kompot broskvový
30 g Mandle
300 ml Mléko polotučné
120 g Piškoty cukrářské
75 ml Sherry brandy
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
60 g Sušenky Club - máslové
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 823kJ
13% Sacharidy 45 g
32% Tuky 24 g
4% Sodík 78 mg
13% Bílkoviny 7 g

Piškotová bomba postup přípravy receptu:

1

Slijeme broskve a schováme šťávu. Broskve pokrájíme na menší kousky, odložíme stranou.

2

Piškoty slepíme po dvou rybízovým džemem. Dno hlubší mísy vyložíme slepenými piškoty, navrch dáme broskve a sušenky. Postříkáme sherry

3

a broskvovou šťávou, necháme nasáknout a připravíme pudink.

4

Smícháme žloutky, cukr a kukuřičnou moučku. Ohřejeme mléko a nalijeme do něho žloutkovou směs. Za stálého míchání zvolna vaříme, až pudink zhoustne. Zakryjeme jej na povrchu fólií, aby se neutvořil škraloup, necháme trochu zchladnout.

5

Pudink nalijeme na piškoty, sušenky a broskve na míse. Přikryjeme fólií, necháme vychladit.

6

Šlehačku ušleháme dohusta a rozetřeme ji na pudink. Posypeme mandlemi, podáváme vychlazené.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept