Cikánský tokáň - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánský tokáň
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41167 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Paprika zelená |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
9 g | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 80,5mg |
Draslík | 526,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cikánský tokáň postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na vypečeném tuku následně osmažíme cibuli nadrobno. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit, na základ vložíme na nudličky, pokrájené vepřové maso, orestujeme, podlijeme a zakryté zvolna dusíme. Po troškách podléváme vodou. Když je maso poloměkké, přihodíme na nudličky rozkrájenou papriku, dodusíme. |
2 | Nakonec přidáme nakrájená rajčata a necháme je rozvařit. Pokrm osolíme, opepříme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou, krátce povaříme do zhoustnutí. |
Tokáň byl vynikající. Moc jsme si pochutnali. Dala jsem místo zelené papriky červenou a přidala lžičku koření Divočina. Super recept