Velikonoční omeleta s karotkou a cukrovým hrachem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční omeleta s karotkou a cukrovým hrachem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41177 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
160 g | Hrachové lusky |
160 g | Karotka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
160 ml | Voda pitná |
Na jíšku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Na omeletu | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
25 g | Solamyl - bramborový škrob |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 417,4mg |
Draslík | 397,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrachové lusky, Karotka, Sůl, Voda pitná, Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Velikonoční omeleta s karotkou a cukrovým hrachem postup přípravy receptu:
1 | Rozpustíme si máslo a za stálého míchání do něj vmícháme mouku a usmažíme si světlou jíšku. |
2 | Karotku nakrájíme na nudličky, hrachové lusky překrájíme. Do vroucí vody vložíme lusky, pět minut povaříme, poté přidáme karotku a vaříme doměkka. Vývar ze zeleniny přecedíme do rendlíku s jíškou a rozšleháme. Zeleninu přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Do vývaru s jíškou zašleháme smetanu, přidáme sůl, pepř a alespoň 15 minut povaříme na mírném plameni. Poté vmícháme okapanou zeleninu. |
3 | Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Pažitku jemně nasekáme. V míse ušleháme pevný sníh z bílků, vmícháme rozšlehané žloutky s citronovou šťávou, vmícháme Solamyl, pažitku, osolíme a opepříme. |
4 | Omelety usmažíme současně na másle na dvou pánvích. |
5 | Omelety přeložíme a servírujeme pokladené zeleninovou omáčkou. |