Recept

Velikonoční omeleta s karotkou a cukrovým hrachem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41177

Ingredience

160 g Hrachové lusky
160 g Karotka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
160 ml Voda pitná
Na jíšku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na omeletu
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
25 g Solamyl - bramborový škrob
0,3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 130kJ
6% Sacharidy 20 g
56% Tuky 42 g
17% Sodík 343 mg
24% Bílkoviny 14 g

Velikonoční omeleta s karotkou a cukrovým hrachem postup přípravy receptu:

1

Rozpustíme si máslo a za stálého míchání do něj vmícháme mouku a usmažíme si světlou jíšku.

2

Karotku nakrájíme na nudličky, hrachové lusky překrájíme. Do vroucí vody vložíme lusky, pět minut povaříme, poté přidáme karotku a vaříme doměkka. Vývar ze zeleniny přecedíme do rendlíku s jíškou a rozšleháme. Zeleninu přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Do vývaru s jíškou zašleháme smetanu, přidáme sůl, pepř a alespoň 15 minut povaříme na mírném plameni. Poté vmícháme okapanou zeleninu.

3

Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Pažitku jemně nasekáme. V míse ušleháme pevný sníh z bílků, vmícháme rozšlehané žloutky s citronovou šťávou, vmícháme Solamyl, pažitku, osolíme a opepříme.

4

Omelety usmažíme současně na másle na dvou pánvích.

5

Omelety přeložíme a servírujeme pokladené zeleninovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept