Jednoduchý recept

Carpaccio z hub

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 41196

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
2 ks Citrony
600 g Houby čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř 4 barev
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 127 kcal
Kilojoule 531kJ
3% Sacharidy 10 g
4% Tuky 3 g
10% Sodík 192 mg
15% Bílkoviny 9 g

Carpaccio z hub postup přípravy receptu:

1

Na pokrm se nejlépe hodí hříbky nebo muchomůrky císařské (na Moravě se jim říká císařský hřib) o velikosti do 5 cm, které použijeme celé, použijeme-li žampiony, odstraníme z nich nožičky a zpracujeme pouze kloboučky. Houby nakrájíme na tenoučké plátky, nejvhodnější je k tomu použít "mandlolínu", pokud nemáme, tak škrabku na zeleninu.

2

Plátky hub rozdělíme na talíře a ihned je pokapeme šťávou z jednoho citronu, aby houby neztratily bílou barvu.

3

Olej a citronovou šťávu z druhého citronu rozšleháme s petrželkou, zálivku osolíme a opepříme. Potom jí polijeme houby na jednotlivých talířích, okraje talířů dokola ozdobíme kapkami balzamikového octa a houby na povrchu hoblinami parmezánu. Připravenou pochoutku podáváme ihned.

Poznámka

Do zálivky můžeme přidat drcený stroužek česneku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept