Recept

Mangová pěna s limetkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41199

Ingredience

45 g Cukr krupice
15 g Limetková kůra
60 ml Limetková šťáva
2 ks Mango
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Želatina
Ozdoba
1 ks Limetka
150 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 928kJ
6% Sacharidy 22 g
17% Tuky 13 g
2% Sodík 46 mg
11% Bílkoviny 6 g

Mangová pěna s limetkou postup přípravy receptu:

1

Mango oloupeme a dužninu rozmixujeme v mixéru. Ke kaši přidáme limetkovou kůru.

2

Limetkovou šťávu, posypeme želatinou, promícháme a necháme stát 10 minut, až nabobtná. Postavíme do vodní lázně s horkou vodou a zahříváme, až se želatina rozpustí.

3

Ve velké míse smícháme vejce, žloutek a cukr a šleháme 10 minut do pěny. Postupně přidáme mangovou kaši — stále šleháme, aby pěna zůstala hustá.

4

Do pěny zamícháme šlehačku. Postupně za stálého míchání přidáváme rozpuštěnou želatinu.

5

Směs nalijeme do hlubší mísy a necháme ji v chladničce ztuhnout.

6

Na povrch pěny nastříkáme pusinky ze šlehačky. Rozřízneme kolečka limetek v půlce, položíme je po dvou mezi nastříkané pusinky a podáváme vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept