Mangová pěna s limetkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangová pěna s limetkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41199 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
45 g | Cukr krupice |
15 g | Limetková kůra |
60 ml | Limetková šťáva |
2 ks | Mango |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Želatina |
Ozdoba | |
---|---|
1 ks | Limetka |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 211,9mg |
Draslík | 173,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Limetková šťáva, Mango, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Želatina, Limetka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mangová pěna s limetkou postup přípravy receptu:
1 | Mango oloupeme a dužninu rozmixujeme v mixéru. Ke kaši přidáme limetkovou kůru. |
2 | Limetkovou šťávu, posypeme želatinou, promícháme a necháme stát 10 minut, až nabobtná. Postavíme do vodní lázně s horkou vodou a zahříváme, až se želatina rozpustí. |
3 | Ve velké míse smícháme vejce, žloutek a cukr a šleháme 10 minut do pěny. Postupně přidáme mangovou kaši — stále šleháme, aby pěna zůstala hustá. |
4 | Do pěny zamícháme šlehačku. Postupně za stálého míchání přidáváme rozpuštěnou želatinu. |
5 | Směs nalijeme do hlubší mísy a necháme ji v chladničce ztuhnout. |
6 | Na povrch pěny nastříkáme pusinky ze šlehačky. Rozřízneme kolečka limetek v půlce, položíme je po dvou mezi nastříkané pusinky a podáváme vychlazené. |