Jednoduchý recept

Vepřový závitek hukvaldský

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřový závitek hukvaldský 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 412

Ingredience

300 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
20 g Sůl
150 g Tuk
133 g Vejce slepičí
750 g Vepřová kýta
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 691kJ
2% Sacharidy 8 g
43% Tuky 32 g
54% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Vepřový závitek hukvaldský postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je doširoka, osolíme a opepříme.

2

Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, krátce podusíme a spojíme vejci.

3

Plátky masa plníme připravenou směsí, zavineme a upevníme režnou nití nebo párátkem.

4

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme závitky, opečeme je, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka.

5

Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dobře provaříme.

6

Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky a vše krátce podusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřový závitek hukvaldský
Parádní jídlo, musím pochválit. Na porci dávám více masa, zhruba 100 až 120 g. Žampiony strouhám na hrubém slzičkovém struhadle a závitky jsem servírovala rozkrojené šikmým řezem.
 
světluška
Vepřový závitek hukvaldský
To vypadá lákavě. Co nejdříve vyzkouším. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept