Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41201

Ingredience

30 g Citronová kůra
120 ml Citronová šťáva
250 g Cukr krupice
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
2 polévková lžíce Želatina
15 g Mandle

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 442kJ
19% Sacharidy 70 g
42% Tuky 31 g
3% Sodík 64 mg
16% Bílkoviny 9 g

Suflé s citronem postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme vodu a přidáme želatinou. Promícháme. Necháme stát asi 10 minut, až je želatina houbovitá. Postavíme ji do pánve s horkou vodou a zahřejeme, až se želatina rozpustí.

2

Do zapékací misky dáme žloutky s cukrem a postavíme ji nad mírně vroucí vodu. Dno misky se nemá dotýkat vody. Ručním elektrickým šlehačem ušleháme. Přidáme citronovou kůru a šťávu a šleháme nejvyšší rychlostí, až je šlehaná hmota světlá a dobře našlehaná.

3

Do citronové směsi vmícháme šlehačku, potom rozpuštěnou želatinu.

4

Pevný sníh z bílků zamícháme do citronové směsi a opatrně nalijeme do připravené mísy na suflé. Uhladíme povrch a chladíme asi 4 hodiny, až ztuhne.

5

Z mísy na suflé opatrně sejmeme papírový límec. Okraj suflé ozdobíme lehce opraženými mandlemi a trochu jich nasypeme doprostřed. Na okraje ozdobně nastříkáme šlehačku. Podáváme vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept