Pusinkový dort s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pusinkový dort s mangem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41205 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Náplň | |
---|---|
125 g | Jahody zahradní |
1 ks | Mango |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Ozdoba | |
50 g | Jahody zahradní |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 140,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Jahody zahradní, Mango, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pusinkový dort s mangem postup přípravy receptu:
1 | Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po lžičkách přidáme cukr a šleháme dál, až je sníh tuhý a lesklý. |
2 | Na dvou listech papíru na pečení si vyznačíme dva kruhy o průměru 20 cm. Papír obrátíme a vyložíme jím plech na pečení. |
3 | Směs nastříkáme do tvaru spirály na vyznačené kruhy na pomaštěném papíru. |
4 | Pečeme 1-1 1/4 hodiny v troubě vyhřáté na 140 °C, až je křupavý a suchý. Necháme vychladnout, pak opatrně odlepíme papír. |
5 | Oloupané mango nakrájíme na malé kostičky. Jeden sněhový kruh potřeme šlehačkou. Poklademe mangem a jahodami a pokryjeme druhým sněhovým korpusem. |
6 | Ozdobíme pusinkami ze šlehačky, dílky jahod a jednou celou jahodou. |