Jednoduchý recept

Ze tří druhů sýrů fondue

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41209

Ingredience

1 ks Chléb Pita
125 g Mozzarella
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
125 g Sýr Gruyére
250 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
3 dl Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 879 kcal
Kilojoule 3 676kJ
22% Sacharidy 79 g
49% Tuky 37 g
68% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 42 g

Ze tří druhů sýrů fondue postup přípravy receptu:

1

Větší nádobu vymažeme rozetřeným česnekem. Do misky nalijeme víno, přikryjeme a v mikrovlnné troubě hřejeme na nejvyšší výkon 4 minuty, aby bylo víno horké. Přidáváme postupně nastrouhaný čedar a gruyére, zamícháme a přidáme nastrouhanou mozzarellu a mícháme, dokud se všechny sýry nerozpustí.

2

Solamyl smícháme s trochou vody na pastu a vmícháme do sýrového krému. Osolíme, opepříme. Přikryjeme a v mikrovlnné troubě ohříváme 6 minut. Občas zamícháme, aby byla omáčka hladká.

3

Chléb nakrájíme na kostky a při podávání udržujeme fondue teplé. Namáčíme v sýrové omáčce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept