Vejce plněná tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce plněná tuňákem
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41210 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Smetana zakysaná 14% |
0,3 kávová lžička | Sůl |
120 g | Tuňák v oleji |
4 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 501,5mg |
Draslík | 301,2mg |
Vláknina | 446,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vejce plněná tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, pažitku jemně nasekáme, z tuňáka slijeme olej. |
2 | Uvařená vejce rozpůlíme a vyjmeme žloutky. V míse rozmixujeme žloutky s tuňákem a smetanou, přimícháme majonézu, citronovou šťávu, sůl a pepř. |
3 | Pěnu pomocí cukrářského sáčku plníme do bílků, posypeme pažitkou a podáváme. |