Bramborové knedlíky s octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky s octem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4124 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 858,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Ocet kvasný lihový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborové knedlíky s octem postup přípravy receptu:
1 | Studené, prolisované brambory smícháme s moukou, osolíme a přidáme vejce ušlehaná do pěny, smíchaná s octem. Vše spojíme v těsto. |
2 | Nakonec přidáme žemle nakrájené na kostičky. Tvarujeme podlouhlé knedlíky a vaříme je asi 20 minut. |