Tvarohovo - malinový koláč

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Korpus: smícháme drcené sušenky, změklé máslo, cukr a ořechy a stejnoměrně vyložíme dno formy.
  • 2
    Odměřené množství vody dáme do zapékací misky, přidáme želatinu, smícháme a necháme nabobtnat 10 minut, až je želatina houbovitá.
  • 3
    Zatím rozmixujeme maliny a prolisujeme je, aby se odstranily pecičky. Vmícháme malinový likér, zakryjeme a odložíme stranou.
  • 4
    Ušleháme tvaroh dohladka, přidáme zakysanou smetanu a žloutky. Šleháme, až je krém hladký.
  • 5
    Misku se želatinou postavíme do nádoby s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se rozpustí. Zamícháme do tvarohové směsi.
  • 6
    Náplň: Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme po lžičkách cukr a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Tvarohovou směs lehce po částech vmícháme do sněhu. Vmícháme malinovou kaši, ale jen tak, aby zůstalo hezké mramorování. Nalijeme tvarohový krém opatrně na sušenkové dno a vychladíme do ztuhnutí.
  • 7
    Nožem oddělíme koláč i od formy, vyjmeme jej a sesuneme na servírovací mísu. Nastříkáme kolem okraje šlehačku, ozdobíme malinami a snítkami máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.