Tvarohovo - malinový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohovo - malinový koláč
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41241 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Likér malinový |
500 g | Maliny |
60 g | Máslo čerstvé |
45 g | Ořechy vlašské |
150 ml | Smetana zakysaná 15% |
125 g | Sušenky Amaretti |
250 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Želatina |
Ozdoba | |
---|---|
50 g | Maliny |
10 g | Máta |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 124,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 82,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina, Maliny, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér malinový, Máslo čerstvé, Smetana zakysaná 15%, Sušenky Amaretti, Tvaroh tučný, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tvarohovo - malinový koláč postup přípravy receptu:
1 | Korpus: smícháme drcené sušenky, změklé máslo, cukr a ořechy a stejnoměrně vyložíme dno formy. |
2 | Odměřené množství vody dáme do zapékací misky, přidáme želatinu, smícháme a necháme nabobtnat 10 minut, až je želatina houbovitá. |
3 | Zatím rozmixujeme maliny a prolisujeme je, aby se odstranily pecičky. Vmícháme malinový likér, zakryjeme a odložíme stranou. |
4 | Ušleháme tvaroh dohladka, přidáme zakysanou smetanu a žloutky. Šleháme, až je krém hladký. |
5 | Misku se želatinou postavíme do nádoby s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se rozpustí. Zamícháme do tvarohové směsi. |
6 | Náplň: Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme po lžičkách cukr a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Tvarohovou směs lehce po částech vmícháme do sněhu. Vmícháme malinovou kaši, ale jen tak, aby zůstalo hezké mramorování. Nalijeme tvarohový krém opatrně na sušenkové dno a vychladíme do ztuhnutí. |
7 | Nožem oddělíme koláč i od formy, vyjmeme jej a sesuneme na servírovací mísu. Nastříkáme kolem okraje šlehačku, ozdobíme malinami a snítkami máty. |