Recept

Vídeňský tvarohový koláč

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41243

Ingredience

10 g Citronová kůra
150 g Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Krupička dětská
60 g Mandle
90 g Máslo čerstvé
60 g Rozinky bílé
300 g Tvaroh tučný
2 ks Vejce slepičí
40 ml Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 385kJ
9% Sacharidy 32 g
26% Tuky 20 g
1% Sodík 21 mg
15% Bílkoviny 9 g

Vídeňský tvarohový koláč postup přípravy receptu:

1

Máslo s cukrem a tvarohem vyšleháme do pěny. Vložíme žloutky, přidáme mandle, krupičku, citronovou kůru a šťávu. Necháme 10 minut stát a pak zamícháme rozinky.

2

Vyšleháme z bílků tuhý sníh a zamícháme jej opatrně do tvarohového krému. Nalijeme do vymazané formy a uhladíme povrch. Pečeme 30-35 minut v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova, až je koláč pevný na dotek. Vypneme troubu a necháme v ní koláč chladnout asi 1 hodinu. Před podáváním ho vychladíme v chladničce.

3

Dortovým nožem oddělíme koláč od formy a vyjmeme jej. Přesuneme jej na mísu a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept