Vídeňský tvarohový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňský tvarohový koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41243 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
150 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Krupička dětská |
60 g | Mandle |
90 g | Máslo čerstvé |
60 g | Rozinky bílé |
40 ml | Šťáva citrónová |
300 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 91,7mg |
Draslík | 74,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 125,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupička dětská, Máslo čerstvé, Rozinky bílé, Šťáva citrónová, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vídeňský tvarohový koláč postup přípravy receptu:
1 | Máslo s cukrem a tvarohem vyšleháme do pěny. Vložíme žloutky, přidáme mandle, krupičku, citronovou kůru a šťávu. Necháme 10 minut stát a pak zamícháme rozinky. |
2 | Vyšleháme z bílků tuhý sníh a zamícháme jej opatrně do tvarohového krému. Nalijeme do vymazané formy a uhladíme povrch. Pečeme 30-35 minut v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova, až je koláč pevný na dotek. Vypneme troubu a necháme v ní koláč chladnout asi 1 hodinu. Před podáváním ho vychladíme v chladničce. |
3 | Dortovým nožem oddělíme koláč od formy a vyjmeme jej. Přesuneme jej na mísu a pocukrujeme moučkovým cukrem. |