Bramborové knedlíky ze syrových brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky ze syrových brambor
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4125 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 619,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky ze syrových brambor postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nastrouháme a trochu vymačkáme. Přidáme sůl a tolik hrubé mouky, aby těsto bylo husté jako na noky. |
2 | Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme malé knedlíky a vaříme je v osolené vodě 6-8 minut. |
3 | Podáváme se škvarky a s kysaným zelím. |
Tyto knedlíky vařila moje maminka. Místo zelí jsme mívali strouhaný tvrdý tvaroh. Jsou výborné.