Jednoduchý recept

Hovězí uzený jazyk na cibulce

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 41252

Ingredience

200 g Chléb celozrnný žitný
120 g Cibule
600 g Hovězí uzený jazyk
3 g Pepř černý mletý
4 g Sůl
60 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 885kJ
8% Sacharidy 28 g
67% Tuky 50 g
36% Sodík 719 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hovězí uzený jazyk na cibulce postup přípravy receptu:

1

Uzený jazyk vložíme do vroucí vody a vaříme zvolna přibližně 45 až 50 minut. Jazyk prudce zchladíme studenou vodou, oloupeme kůžičku a nakrájíme na plátky.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme plátky jazyka a chvíli v másle podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Se solí opatrně, uzené maso je samo o sobě dost slané.

3

Takto upravený uzený jazyk podáváme s tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept