Telecí guláš s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí guláš s vínem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 41263 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
80 g | Olej rostlinný |
30 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
160 g | Protlak rajčatový |
8 g | Sůl |
300 g | Telecí maso přední |
300 g | Telecí plec |
300 g | Telecí srdce |
600 g | Těstoviny vařené (průměr) |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 213,0mg |
Draslík | 747,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Telecí srdce, Těstoviny vařené (průměr), Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Telecí maso přední, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí guláš s vínem postup přípravy receptu:
1 | Všechny druhy masa omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, zasypeme bohatě mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a přidáme maso. Promícháme, osmahneme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Přilijeme víno a dusíme asi půl hodiny. Když se víno částečně odpaří, dolijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, zjemníme máslem a dodusíme. |
3 | Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny nebo halušky. |