Jednoduchý recept

Telecí guláš s vínem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 41263

Ingredience

300 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
30 g Máslo čerstvé
80 g Olej rostlinný
30 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
160 g Protlak rajčatový
8 g Sůl
300 g Telecí maso přední
300 g Telecí plec
300 g Telecí srdce
600 g Těstoviny vařené (průměr)
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 552kJ
11% Sacharidy 41 g
35% Tuky 26 g
44% Sodík 884 mg
78% Bílkoviny 44 g

Telecí guláš s vínem postup přípravy receptu:

1

Všechny druhy masa omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, zasypeme bohatě mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a přidáme maso. Promícháme, osmahneme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Přilijeme víno a dusíme asi půl hodiny. Když se víno částečně odpaří, dolijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, zjemníme máslem a dodusíme.

3

Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny nebo halušky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept