Mušle dušené na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle dušené na víně
Mušle dušené na víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41267 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
2 ks | Citronová tráva |
2 kg | Mušle slávky |
1,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
50 g | Thajská bazalka |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 856,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 56,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová tráva, Mušle slávky, Omáčka rybí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Thajská bazalka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Mušle dušené na víně postup přípravy receptu:
1 | Mušle slávky, které jsou už otevřené, vyhodíme, protože nejsou dobré. Připravené slávky opatrně odrbeme kartáčkem, přičemž odstraníme vousy. Na 10 minut mušle vložíme do většího hrnce se studenou vodou. Pak uložíme stranou a necháme okapat. |
2 | Oloupeme cibuli i česnek a pokrájíme je na drobné kostičky. Omyjeme citronovou trávu a její bílou část naporcujeme, nakrájíme nadrobno. Z podélně rozříznutých chilli papriček vyjmeme semena a papričky nakrájíme na tenké proužky. |
3 | V připraveném woku rozpálíme olej a na něj vhodíme cibuli, česnek, citronovou trávu a chilli papričky. Restujeme po dobu 4 minut. Do woku vlijeme víno a rybí omáčku. Necháme asi 5 minut vařit. Vložíme mušle a čekáme dokud se neotevřou, což trvá asi 4 minuty. Ty, které se během věření neotevřely, vyhodíme, protože nejsou použitelné k jídlu. |
4 | Nakonec mušle ozdobíme posekanou bazalkou. |