Recept

Mušle dušené na víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 41267

Ingredience

2 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
2 ks Citronová tráva
2 kg Mušle slávky
1,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka rybí
50 g Thajská bazalka
250 ml Víno bílé
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 770kJ
16% Sacharidy 59 g
19% Tuky 14 g
79% Sodík 2 g
113% Bílkoviny 63 g

Mušle dušené na víně postup přípravy receptu:

1

Mušle slávky, které jsou už otevřené, vyhodíme, protože nejsou dobré. Připravené slávky opatrně odrbeme kartáčkem, přičemž odstraníme vousy. Na 10 minut mušle vložíme do většího hrnce se studenou vodou. Pak uložíme stranou a necháme okapat.

2

Oloupeme cibuli i česnek a pokrájíme je na drobné kostičky. Omyjeme citronovou trávu a její bílou část naporcujeme, nakrájíme nadrobno. Z podélně rozříznutých chilli papriček vyjmeme semena a papričky nakrájíme na tenké proužky.

3

V připraveném woku rozpálíme olej a na něj vhodíme cibuli, česnek, citronovou trávu a chilli papričky. Restujeme po dobu 4 minut. Do woku vlijeme víno a rybí omáčku. Necháme asi 5 minut vařit. Vložíme mušle a čekáme dokud se neotevřou, což trvá asi 4 minuty. Ty, které se během věření neotevřely, vyhodíme, protože nejsou použitelné k jídlu.

4

Nakonec mušle ozdobíme posekanou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept