Ovoce v rosolu

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme 4 polévkové lžíce vody, nasypeme želatinu a promícháme. Necháme stát 10 minut, až nabobtná. Misku postavíme do pánve s horkou vodou a zahřejeme, občas zamícháme, až se želatina rozpustí.
  • 2
    Zbytek vody nalijeme do většího hrnce, přidáme cukr a za občasného míchání zahřejeme, až se rozpustí. Uvedeme k varu a vaříme mírně 5 minut.
  • 3
    Teplou želatinu nalijeme do cukrového sirupu a dobře promícháme. Přidáme víno, citronovou šťávu a dobře promícháme.
  • 4
    Trochu roztoku nalijeme do formy a vytvoříme 1cm vrstvu. Dáme na 30 minut chladit, až rosol ztuhne.
  • 5
    Ovoce naaranžujeme ve vrstvách na rosol. Do formy nalijeme po lžících zbývající vinný roztok — vždy s formou mírně zatřeseme, aby se odstranily bublinky vzduchu. Chladíme asi 6 hodin, až všechno ztuhne. Rosol vyklopíme, nakrájíme a ozdobíme jahodami. Podáváme chlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.