Ovoce v rosolu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovoce v rosolu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41273 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
90 g | Cukr krupice |
180 g | Hroznové víno |
200 g | Jahody zahradní |
150 g | Maliny |
2 ks | Pomeranče |
500 ml | Víno bílé |
150 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 396,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hroznové víno, Jahody zahradní, Maliny, Pomeranče, Víno bílé, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.

Ovoce v rosolu postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme 4 polévkové lžíce vody, nasypeme želatinu a promícháme. Necháme stát 10 minut, až nabobtná. Misku postavíme do pánve s horkou vodou a zahřejeme, občas zamícháme, až se želatina rozpustí. |
2 | Zbytek vody nalijeme do většího hrnce, přidáme cukr a za občasného míchání zahřejeme, až se rozpustí. Uvedeme k varu a vaříme mírně 5 minut. |
3 | Teplou želatinu nalijeme do cukrového sirupu a dobře promícháme. Přidáme víno, citronovou šťávu a dobře promícháme. |
4 | Trochu roztoku nalijeme do formy a vytvoříme 1cm vrstvu. Dáme na 30 minut chladit, až rosol ztuhne. |
5 | Ovoce naaranžujeme ve vrstvách na rosol. Do formy nalijeme po lžících zbývající vinný roztok — vždy s formou mírně zatřeseme, aby se odstranily bublinky vzduchu. Chladíme asi 6 hodin, až všechno ztuhne. Rosol vyklopíme, nakrájíme a ozdobíme jahodami. Podáváme chlazený. |