Vepřový měšec po kaplicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový měšec po kaplicku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 413 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
150 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Játra vepřová |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřová kýta |
200 g | Vepřová plec |
1 g | Zázvor mletý |
80 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 197,0mg |
Draslík | 552,7mg |
Vláknina | 714,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Játra vepřová, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Vepřová plec, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřový měšec po kaplicku postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky, které naklepeme doširoka. |
2 | Vepřové maso opláchneme a semeleme spolu se žemlí částečně namočenou ve vývaru. Osolíme, přidáme zázvor a promícháme se žloutky. |
3 | Plátky masa směsí potřeme a do středu naskládáme na malé kousky nakrájená vepřová játra a anglickou slaninu, které jsme osmažili na části tuku. Přidáme ještě na kousky nakrájený vařený bílek, náplň osolíme a opepříme. Plátky upravíme do tvaru měšce a kraje svážeme nití. |
4 | Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Necháme ji částečně roztavit v druhé části tuku, přidáme jemně nakrájenou cibulku a vše osmahneme dorůžova. |
5 | V tomto základu opečeme měšce, podlijeme je teplým vývarem a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vývarem. |
6 | Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vlažným vývarem, rozmícháme a povaříme. |
7 | Nakonec vložíme měšce do provařené šťávy a vše krátce podusíme. |