Jednoduchý recept

Koňská svíčková

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 41305

Ingredience

2 g Bobkový list
200 g Celer bulvový
120 g Cibule
15 g Jíška hotová světlá
600 g Knedlík kynutý
1000 g Koňské maso
40 g Máslo čerstvé
5 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
40 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 660kJ
16% Sacharidy 58 g
33% Tuky 25 g
35% Sodík 703 mg
82% Bílkoviny 46 g

Koňská svíčková postup přípravy receptu:

1

Šál koňské svíčkové omyjeme a necháme oschnout. Petržel a celer nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na drobné hranolky a svíčkovou prošpikujeme hranolky slaniny.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na něj celý kus masa a ze všech stran osmažíme. Přendáme do pekáčku, přisypeme cibuli se zeleninou, podlijeme vodou, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a dáme do trouby péct. Pečeme při střední teplotě asi 45 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, ze šťávy vybereme koření, zbytek rozmixujeme, přilijeme smetanu, zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme.

3

Maso rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Porce můžeme ozdobit plátkem citronu a můžeme přidat brusinky. Ke koňskému masu se nedává mrkev, takže ji vynecháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept