Koňská svíčková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koňská svíčková
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 41305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
120 g | Cibule |
15 g | Jíška hotová světlá |
600 g | Knedlík kynutý |
1000 g | Koňské maso |
40 g | Máslo čerstvé |
5 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
150 g | Petržel kořen |
40 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 135,9mg |
Draslík | 885,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Koňské maso, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová světlá, Knedlík kynutý, Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koňská svíčková postup přípravy receptu:
1 | Šál koňské svíčkové omyjeme a necháme oschnout. Petržel a celer nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na drobné hranolky a svíčkovou prošpikujeme hranolky slaniny. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na něj celý kus masa a ze všech stran osmažíme. Přendáme do pekáčku, přisypeme cibuli se zeleninou, podlijeme vodou, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a dáme do trouby péct. Pečeme při střední teplotě asi 45 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, ze šťávy vybereme koření, zbytek rozmixujeme, přilijeme smetanu, zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme. |
3 | Maso rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Porce můžeme ozdobit plátkem citronu a můžeme přidat brusinky. Ke koňskému masu se nedává mrkev, takže ji vynecháme.